Atelier de competențe

comp1

Competențele sunt un set de atitudini, abilități și cunoștințe interdependente, care sunt activate și aplicate într-un anumit context pentru a face față cu succes provocărilor sociale, culturale, economice, tehnologice și globale ale secolului XXI.

  Definiția și importanța abilității  

Modelele utilizează informații și idei pentru a arăta într-un mod vizual un eveniment sau o situație. Un model ar putea fi un afiș sau o diagramă desenată făcută pentru a explica cum s-a întâmplat ceva. De asemenea, ar putea fi un model tridimensional, cum ar fi un dioramă care descrie o scenă sau o situație importantă.

Istoricii folosesc adesea modele pentru a ne ajuta să înțelegem evenimente sau epoci trecute. În majoritatea aplicațiilor, un model este o reprezentare a ceva. De exemplu, un model la scară a unei nave sau a unei clădiri. Unele modele sunt folosite de istorici pentru a ilustra cum arătau odată orașele antice. Alții folosesc modele de zone geografice, cum ar fi hărți tridimensionale, pentru a ilustra concluzii cu privire la distribuția geografică, utilizarea terenurilor sau a altor factori geografici.

Pentru a utiliza un model creat cu scopul de a înțelege evoluțiile istorice, identificați în primul rând ceea ce reprezintă acesta. Încercați să vă imaginați de ce ar fi fost important elementul reprezentat de model pentru viața de zi cu zi sau munca oamenilor la momentul respectiv. Acest lucru va indica pentru ce a fost conceput și vă va ajuta să evaluați ceea ce dezvăluie modelul despre un eveniment sau o epocă. În cazul în care modelul este făcut la scară, folosiți-vă abilitățile matematice pentru a determina dimensiunea reală a elementului reprezentat. Asigurați-vă că ați înțeles perioada în care ar fi fost creat elementul și utilizat.

  Aplicarea abilității  

Pentru a distinge între ....

 

  Practica abilității  

...............................................