Atelier de competențe

comp1

Competențele sunt un set de atitudini, abilități și cunoștințe interdependente, care sunt activate și aplicate într-un anumit context pentru a face față cu succes provocărilor sociale, culturale, economice, tehnologice și globale ale secolului XXI.

  Definiția și importanța abilității  

O teză este o declarație a poziției sau a perspectivei dvs. pe un anumit subiect care exprimă ideea principală a unui eseu. În istorie, o teză ar putea fi despre un eveniment istoric, o persoană, o problemă, o situație sau o idee. Declarația tezei apare de obicei aproape de începutul lucrării. Ea face o afirmație în temeni clari și conciși despre subiect, oferă punctul de vedere al autorului și prezintă argumentul acestuia. De asemenea, declarația tezei arată cititorului cum vor fi organizate faptele și dovezile care vă susțin argumentul.

  Aplicarea abilității  

Pentru a defini și exprima teza dvs., va trebui să examinați sarcina, să cercetați și să restrângeți subiectul și apoi să vă stabiliți poziția sau punctul de vedere asupra subiectului.

  1. Examinați sarcina. Mai întâi determinați ce tip de eseu vi se cere să scrieți (eseurile pot fi persuasive, analitice, narative sau expoziționale).
  2. Cercetați și restrângeți subiectul. După ce ați selectat subiectul dvs., efectuați cercetări pentru a afla ce au scris alții despre acest subiect. Când construiți o teză va trebui să cercetați pentru a găsi fapte și dovezi semnificative pentru a vă susține punctul de vedere. Familiarizați-vă cu subiectul și asigurați-vă că explorați surse care prezintă puncte de vedere diferite. Îmbunătățiți tema, concentrându-vă pe una sau două domenii specifice de interes. Asigurați-vă că ați evaluat validitatea surselor dvs. și includeți o bibliografie pentru a arăta sursele pe care le-ați utilizat.
  3. Luați o poziție cu privire la subiectul abordat în lucrare. Formați propria concluzie cu privire la acest subiect. Asigurați-vă că vă puteți susține teza cu dovezi. Este posibil să trebuiască să faceți revizuiri pe măsură ce avansați în procesul de cercetare și redactare. Declarația tezei dvs. ar trebui să răspundă la o întrebare specifică. Extindeți-vă teza prin explicarea importanței sale prin prezicerea dezvoltărilor viitoare sau prin explorarea unui alt aspect al subiectului.

  Practica abilității  

...............................................